iCar autonieuws

Een Nieuwe Kijk op Elektrische Luxe: Automobili Pininfarina onthult PURA Vision Design Concept

Het is alsof je naar een schilderij kijkt waar de kunstenaar nog de laatste penseelstreken op aan het zetten is. Zo voelt het als je naar de PURA Vision van Automobili Pininfarina kijkt. Deze nieuwste creatie belichaamt de toekomst van pure elektrische luxe en onthult het spannende nieuwe hoofdstuk van dit iconische merk.

Het Italiaanse design huis Pininfarina, met een erfenis van 94 jaar die terug reikt tot de gloriedagen van Ferrari en Alfa Romeo, werpt een futuristische blik op de toekomst van elektrisch rijden. Met de PURA Vision laten ze zien dat ze niet bang zijn om de gebaande paden te verlaten en nieuwe wegen in te slaan.

Ontmoet de PURA Vision

De PURA Vision is geen doorsnee auto. In plaats daarvan heeft Pininfarina de grenzen van innovatie opgezocht om een geheel nieuwe categorie te creëren – de Luxury Utility Vehicle (e-LUV). Met zijn gedurfde proporties, strakke oppervlakken en futuristische esthetiek, is het een lust voor het oog en belooft het een ongeëvenaarde rijervaring.

Het publieke debuut van deze spectaculaire auto vindt plaats tijdens Monterey Car Week, een van de grootste evenementen op de autokalender. Daar zal het publiek de kans krijgen om zowel de PURA Vision als de onlangs onthulde Battista Edizione Nino Farina hyper GT van dichtbij te zien.

De PURA Vision is niet alleen een knipoog naar de toekomst van Pininfarina, maar ook een eerbetoon aan zijn verleden. De ontwerpers hebben met dit model de klassieke elegantie en tijdloze schoonheid van eerdere Pininfarina-ontwerpen omarmd en vertaald naar de 21e eeuw. Het resultaat is een voertuig dat even innovatief als inspirerend is.

Een Staaltje Hoogstaande Technologie

Onder de gestroomlijnde buitenkant bevindt zich een schat aan geavanceerde technologie. De PURA Vision beschikt over een innovatief panoramisch dak, ultra-smalle koplampen met L.E.S.S. nanovezeltechnologie en tri-opening pilarenloze deuren, waardoor passagiers eenvoudig toegang hebben tot het verfijnde interieur.

Binnenin de auto vinden we een naadloze integratie van luxe en technologie. Het dashboard, dat vloeiend doorloopt in de buitenkant van de auto, is uitgerust met een intuïtief centraal touchscreen en een head-up display. Voor optimale geluidsbeleving zijn er luidsprekers in de hoofdsteunen geïntegreerd en als kers op de taart is er zelfs een geïntegreerde wijnkoeler tussen de achterstoelen aanwezig.

Duurzaamheid en Elegantie

De PURA Vision gaat echter niet alleen over luxe en prestaties. Het voertuig staat ook symbool voor Pininfarina’s toewijding aan duurzaamheid. Zo is bij de productie gebruikgemaakt van afvalaluminium van de PURA Vision’s wielen om de deurdrempels te maken, en bestaat de nieuwe kenmerkende textiel van de stoelen uit 30% Nativa-wol en 70% gerecycled polyester.

De PURA Vision is ontworpen en ontwikkeld in Italië door het inhouse team van Automobili Pininfarina, in dezelfde faciliteit waar ook de Battista hyper GT wordt geassembleerd. Het model toont de ambities van het merk om een nieuwe standaard te zetten in elektrische luxe. De toekomstige generatie Automobili Pininfarina voertuigen zullen allemaal beïnvloed worden door dit visionaire concept.

Met de PURA Vision toont Pininfarina aan dat ze het verleden koesteren en omarmen, maar hun ogen stevig gericht houden op de toekomst. Elektrische luxe heeft nog nooit zo opwindend geleken.

Technische gegevensPURA Vision
Lengte5,215 mm
Breedte (inclusief spiegels)2,147 mm
Hoogte1,641 mm
Mobiele versie afsluiten