iCar autonieuws

Mercedes-Benz Schittert op de Pebble Beach Automotive Week met Wereldpremière van de Mercedes-AMG GT

Wereldpremière van de nieuwe Mercedes-AMG GT

Wereldpremière van de nieuwe Mercedes-AMG GT

Pebble Beach, Californië – De Pebble Beach Automotive Week, die dit jaar plaatsvindt van 17 tot 20 augustus 2023, is weer het toneel voor enkele van de meest opwindende auto-evenementen ter wereld. Onder de schijnwerpers staat de gloednieuwe Mercedes-AMG GT, het ultieme pronkstuk van Mercedes-Benz tijdens dit prestigieuze evenement.

Wereldpremière: de nieuwe Mercedes-AMG GT

In de aanloop naar het 72ste Concours d’Elegance onthulde het prestigieuze sportwagenmerk de volgende generatie Mercedes-AMG GT. Deze nieuwste telg vertegenwoordigt de vijfde sportwagen die volledig in eigen huis is ontwikkeld door Mercedes-AMG. Met een gewijzigd dimensionaal concept in vergelijking met zijn voorganger, blijft de nieuwe AMG GT echter trouw aan zijn sportieve en dynamische wortels.

Bettina Fetzer, Hoofd Communicatie en Marketing bij Mercedes-Benz AG, merkte op: “Pebble Beach is een magneet voor autoliefhebbers. Het evenement biedt ons de perfecte gelegenheid om te tonen waarom Mercedes-Benz al meer dan een eeuw fascineert.”

Exclusiviteit ontmoet traditie

Naast de wereldpremière van de AMG GT, viert ook een speciale editie van de Mercedes-AMG SL zijn debuut. Mercedes-Benz blijft traditie combineren met moderniteit. Dit wordt geïllustreerd door de historische DS 7 Cabriolet uit 1932, die naast de volledig elektrische EQS SUV wordt tentoongesteld.

Michael Schiebe, voorzitter van Mercedes-AMG GmbH, voegde eraan toe: “De Pebble Beach Automotive Week is het ideale platform om ons merk in al zijn glorie te presenteren, waarbij traditie en moderniteit samenkomen.”

Een blik in het verleden en de toekomst

De rijke geschiedenis van Mercedes-Benz wordt ook uitgelicht, met bijzondere modellen zoals de Mercedes-Benz 540 K Autobahn Courier en de Type S Tourer. Maar het is niet alleen een terugblik: de Mercedes-Benz Vision One Eleven, een sportwagenstudie met een elektrische aandrijflijn, en het kunstwerk PROJECT MONDO G laten zien waar het merk naartoe gaat in de 21e eeuw.

Samenvatting

De Pebble Beach Automotive Week blijft een essentiële bestemming voor autoliefhebbers wereldwijd. Met de wereldpremière van de Mercedes-AMG GT en andere historische hoogtepunten bewijst Mercedes-Benz waarom het merk al meer dan een eeuw aan de top staat. Van zijn rijke geschiedenis tot baanbrekende toekomstige concepten, Mercedes-Benz blijft de weg vooruit leiden.

Bezoek voor meer informatie over de nieuwe Mercedes-AMG GT en andere modellen www.mercedes-benz.com.

Mobiele versie afsluiten