iCar autonieuws

De Nieuwe Audi Q6 e-tron: Het Leven, Het Universum en Alles… Licht!

Ze zeggen dat het licht op het einde van de tunnel gewoonlijk de koplampen van een naderende trein zijn. Maar in het geval van Audi’s nieuwste elektrische meesterwerk, de Q6 e-tron, is dat licht vermoedelijk een geavanceerde signatuur van ongeëvenaarde technologie. En oh jongens, dit licht komt tot leven!

De nieuwe Q6 e-tron is als een van die discoballen uit de jaren 70, maar dan gemaakt voor de 21e eeuw. Niet zozeer een mobiele discotheek (hoewel het veelbelovende geluidssysteem dat misschien wel zou kunnen zijn), maar eerder een rijdende lichtshow. Dankzij de innovatieve OLED-technologie wordt de wereld van lichtdesign opnieuw gedefinieerd.

De achterlichten lijken wel geïnspireerd te zijn door het noorderlicht: ze zijn intens, levendig, dynamisch en… hebben ze net van kleur veranderd? Ja, dat deden ze! Dankzij deze slimme technologie kan het licht nu elke 10 milliseconden een nieuw beeld creëren. Dat is sneller dan je schoonmoeder kan klagen over je kookkunsten tijdens de kerstdagen.

Maar laten we niet vergeten dat de Q6 e-tron niet alleen een lichtshow op wielen is. Audi benadrukt dat al deze lichttechnologie ook bedoeld is voor de veiligheid. Zo heeft de nieuwe Audi iets genaamd ‘communication light’ aan boord. Hiermee kan het bijvoorbeeld waarschuwingssymbolen tonen aan achteropkomend verkeer. In wezen kan de auto andere bestuurders vertellen: “Hé jij, let op! Ik zie iets wat jij niet ziet!”. Hoe cool is dat? Het voelt bijna alsof de auto een superheld is, voortdurend alert en klaar om de wereld te redden… of op zijn minst een paar ongelukken te voorkomen.

Audi beweert dat de Q6 e-tron ’s werelds eerste auto is met een ‘active digital light signature’. Het klinkt een beetje alsof de auto kan handtekeningen uitdelen bij elke rode stoplicht. En het kan je waarschijnlijk zelfs helpen met het ophangen van kerstverlichting. Maar nee, wat het werkelijk betekent, is dat de lichtintensiteit van de auto constant blijft, ongeacht de lichtomstandigheden. Dus, zelfs op die sombere, regenachtige maandagochtenden zal je auto schitteren als een diamant.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kunnen er tot wel acht verschillende lichtsignaturen worden gekozen. Dit betekent dat je zelfs de verlichting van je auto kunt aanpassen aan je stemming. Voel je je speels? Er is een lichtsignatuur daarvoor! Voel je je een beetje somber? Geen probleem, er is ook een lichtsignatuur daarvoor!

Als kers op de taart wordt de nieuwe Q6 e-tron ook nog eens geproduceerd op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE). Dus niet alleen wordt je dag helderder, maar je voetafdruk op de planeet ook kleiner!

Kortom, met de nieuwe Audi Q6 e-tron voel je je niet alleen als een rockster, maar rijd je ook rond in een technologisch kunstwerk dat andere weggebruikers versteld doet staan. Wees gewoon voorzichtig dat je niet te veel afgeleid raakt door je eigen lichtshow tijdens het rijden!

Mobiele versie afsluiten