iCar autonieuws

De Nieuwe Entertainmentrevolutie: Audi, YouTube en de Kunst van het Laden

Audi stapt het YouTube-tijdperk binnen en bevestigt opnieuw zijn status als pionier op het gebied van infotainment. In een recente aankondiging heeft het merk aangegeven dat YouTube nu rechtstreeks toegankelijk zal zijn via de Multimedia Interface (MMI) van de auto. Laadpauzes zijn zojuist getransformeerd van monotone wachttijd naar het toppunt van technologisch vermaak.

Dat is natuurlijk het logische gevolg van de nieuwste samenwerking tussen Audi, CARIAD, de software-divisie van de Volkswagen Groep, en HARMAN Ignite. Samen hebben ze een nieuwe app-store ontwikkeld die zorgt voor een naadloze entertainment-ervaring tijdens die laadmomenten waarvan we allemaal dachten dat ze enkel goed waren om een boek te lezen, te mediteren of je laatste Facebook-posts te bekijken.

Of zoals mijn grootmoeder zou zeggen, “Vroeger moesten we elkaar nog echt spreken tijdens het tanken.” En ondanks de ontroerende nostalgie die deze herinnering met zich meebrengt, is de realiteit dat we in de 21e eeuw wel iets beters te doen hebben tijdens onze laadpauzes.

De nieuwe infotainment-ervaring van Audi is zo ontworpen dat je je nooit meer hoeft te vervelen in de auto – althans, niet als je stilstaat. Dankzij deze innovatieve technologie is het nu mogelijk om een kookvideo van Jamie Oliver te kijken, terwijl je wacht tot je Audi weer is opgeladen. Of misschien leer je liever de choreografie van de nieuwste BTS-hit, want ja, die danspassen oefen je toch het beste in de privacy van je eigen auto.

De YouTube-integratie is de eerste in zijn soort in de nieuwe native app-store van Audi. En dat is nog maar het begin! Audi heeft plannen om een heel ecosysteem van populaire apps toe te voegen. Het doel is om de auto te transformeren van een simpel vervoersmiddel naar een digitale metgezel die niet alleen rijdt, maar ook vermaakt.

Veiligheid is natuurlijk altijd topprioriteit. De video’s kunnen alleen worden afgespeeld als de auto geparkeerd staat. Maar zodra dat het geval is, heb je toegang tot je favoriete YouTubers, streaming-diensten en misschien zelfs advertentievrije content met YouTube Premium.

Dus, de volgende keer dat je je Audi oplaadt, vergeet dan niet je popcorn klaar te maken. Het wordt een onvergetelijke ervaring. En voor degenen onder ons die nog steeds met nostalgie terugdenken aan de tijd dat we gewoon rustig konden zitten en wachten tijdens het laden, maak je geen zorgen – er is altijd nog de optie om de YouTube-app uit te schakelen en gewoon van de stilte te genieten. Of je kunt natuurlijk ook altijd een ‘stilte- en meditatievideo’ op YouTube opzetten. De keuze is geheel aan jou.

Mobiele versie afsluiten