iCar autonieuws

Vernieuwde Audi A6 en A6 Avant

Zeg hallo tegen de vernieuwde Audi A6 en A6 Avant, twee automobielen die het begrip “modebewust” naar een geheel nieuw niveau tillen. Het lijkt erop dat de designers bij Audi hun innerlijke bij hebben omarmd, want de nieuwe grille heeft een honingraatdesign dat ongetwijfeld zoemende goedkeuring krijgt van modebewuste bijen overal ter wereld.

En dat is nog maar het begin. De nieuwe full-LED koplampen, in een altijd stijlvolle matrixlook, zouden zelfs een fashionista doen struikelen op de catwalk. Draai je om en je wordt begroet door een nieuwe diffuser die er zo goed uitziet, dat je jezelf zult verontschuldigen voor het achteruit rijden, alleen maar om er nog een blik op te kunnen werpen.

Maar genoeg over het uiterlijk. Laten we praten over de dingen die je niet ziet. Neem de luxe die deze wagens aan boord hebben. Alle versies zijn standaard uitgerust met een automatische airconditioning met vier klimaatzones – dat zijn meer klimaatzones dan in sommige landen! – en het Audi Sound System, dat meer lijkt op het orkest van je dromen dan op een autostereo.

De rijervaring wordt verder geoptimaliseerd door elektrisch verstelbare, inklapbare, verwarmbare en automatisch dimmende buitenspiegels (en adem) met geheugenfunctie. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben de elektrisch verstelbare voorstoelen ook een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel. En, als klap op de vuurpijl, zijn er de verkeersbordherkenning en de lane departure warning – zodat je je kunt concentreren op het genieten van je rit.

En genieten zul je, vooral met de kennis dat je auto net zo efficiënt als krachtig is. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor de mild-hybride of de plug-in hybridetechnologie. De A6 40 TFSI-modellen met de mild-hybridetechnologie leveren maar liefst 150 kW/204 pk. Als je voor de plug-in optie gaat, krijg je een elektrische range tot wel 68 kilometer. Dat betekent dat je naar je favoriete café aan de andere kant van de stad kunt rijden zonder de tank te hoeven aanraken!

Al deze functies, technologie en meer zijn beschikbaar vanaf € 64.554* voor de A6 Limousine en € 67.710* voor de Avant. Klinkt dat als muziek in je oren? Dus stap in en maak je klaar om de wereld te laten zien dat stijl, efficiëntie en luxe hand in hand kunnen gaan.

ModelAudi A6
TypeLimousine, Avant
Motoren40 TFSI, 50 TFSI, 55 TFSI
HybridetechnologieMild-Hybrid (MHEV), Plug-In Hybrid (PHEV)
Prijzenvanaf € 64.554*
Speciale UitvoeringenAdvanced Edition, S Edition, S Edition Competition, Pro Line S Competition
Mobiele versie afsluiten