iCar autonieuws

Sterrenregen voor Genesis: Elektrische Modellen Scoren Groot bij Euro NCAP

In het land van veiligheidstesten heeft Genesis een indrukwekkende nieuwe mijlpaal bereikt. De Electrified GV70 en Electrified G80 van het merk hebben een felbegeerde vijf-sterren Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling binnengehaald. Dat betekent dat alle Genesis-modellen in de huidige Europese line-up de maximale veiligheidsscore hebben gekregen. Laten we eens kijken wat deze topnotering betekent en hoe Genesis zijn sterren heeft verdiend.

De Sterrenparade

De Electrified GV70 en G80, die beide hun debuut maakten in 2022, hebben hoge cijfers gekregen van Europa’s toonaangevende veiligheidstestorganisatie, de Euro NCAP. Volgens de testers presteerden beide auto’s uitstekend tijdens de crashtests, met name bij frontale aanrijdingen en zijdelingse botsingen.

Een sterke bijdrage aan deze resultaten was de gepatenteerde en toonaangevende middenairbag van het merk. Deze kan in slechts 0,03 seconden opblazen om de bestuurder en de voorpassagier te beschermen in geval van een zijdelingse impact. Het lijkt erop dat deze airbag sneller opzwelt dan je “kijk uit voor die boom!” kunt zeggen.

Hightech Veiligheidsfuncties

Bij het kijken naar de veiligheidsscores van de Electrified GV70 en G80, merkten de testers op dat de geavanceerde rijdersveiligheidssystemen in deze voertuigen een sleutelrol speelden. Het Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) systeem is bijvoorbeeld effectief in het voorkomen van auto-tegen-auto botsingen en is zeer gevoelig in het waarschuwen van bestuurders voor kwetsbare weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers.

Met meer dan 40 controllers die in real-time werken om de veiligste reactie in verschillende scenario’s te garanderen, helpt het uitgebreide pakket van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) in elke auto om de veiligheid en beveiliging van alle inzittenden te garanderen.

De Reactie van Genesis

“We zijn trots en blij met de vijf-sterren Euro NCAP-beoordelingen voor de Electrified GV70 en Electrified G80,” zei Lawrence Hamilton, Managing Director bij Genesis Motor Europe. “Het veiligheid van onze auto’s blijft van het grootste belang, en dat deze auto’s zich bij de andere Genesis-modellen voegen in het behalen van de hoogste veiligheidsscores is een bewijs van onze onwankelbare toewijding om uitzonderlijke gemoedsrust te bieden aan onze klanten.”

Kortom, deze sterrenregen voor Genesis benadrukt niet alleen hun voortdurende streven naar veiligheid, maar onderstreept ook de vooruitgang in geavanceerde bestuurdersassistentietechnologieën. Met minimaal acht airbags en meer dan 20 assistentiesystemen voor bestuurders, zijn de Electrified GV70 en G80 perfect uitgerust om de bestuurder te helpen bij hun missie: veilig van A naar B komen.

Dus, als je zin hebt in een sterrenhemel van veiligheid, lijkt het erop dat Genesis de ideale bestemming zou kunnen zijn voor je volgende auto-avontuur. Kijk voor meer informatie over het volledige Genesis-assortiment op www.genesis.com.

Mobiele versie afsluiten