iCar autonieuws

Uit de kluiten gewassen gezichtsverzorging: Škoda Scala en Kamiq

Het was weer tijd voor een facelift. Nee, we hebben het niet over Hollywoodsterren of reality-tv persoonlijkheden. De Tsjechische automaker Škoda heeft besloten dat het tijd was voor een frisse wind in de wereld van hun Scala en Kamiq modellen. Ze hebben de afgelopen maanden met chirurgische precisie gesleuteld aan hun looks, en nu zijn ze klaar voor de grote onthulling.

Vechten voor de spiegel

De Scala heeft een beetje een midlife crisis doorgemaakt. De vernieuwde versie heeft een meer dynamische uitstraling dankzij een aangepaste grille, vlakkere koplampen en scherper getekende voor- en achterbumpers. De Kamiq daarentegen, wilde wat stoerder zijn, en dat is te zien aan zijn rechtopstaande grille en bumper-integrerende diffusers. Het is duidelijk dat beide auto’s hun persoonlijke groei serieus nemen. En eerlijk is eerlijk, wie houdt er nu niet van een beetje zelfontwikkeling op zijn tijd?

Lekker groen doen

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Škoda. Ze hebben hun groene vingers uit de mouwen gestoken om ervoor te zorgen dat het interieur van de auto’s vol zit met gerecyclede kunststoffen en natuurlijke vezels zoals hennep en kenaf. Het klinkt bijna alsof ze meer geïnteresseerd zijn in het redden van de wereld dan in het produceren van auto’s, maar we klagen zeker niet.

Veiligheid boven alles

Met het oog op veiligheid is er bij de ontwikkeling van de vernieuwde Scala en Kamiq ook veel aandacht besteed aan het veiligheidsniveau. Škoda wil kennelijk dat je veiliger in hun auto’s zit dan een baby in een maxicosi. Dit hebben ze gedaan door een reeks rijassistentiesystemen in hun auto’s te installeren, zoals Front Assist met voetgangermonitoring, Lane Assist en Verkeerstekenherkenning. Kortom, als je in een van deze auto’s rijdt, ben je waarschijnlijk veiliger dan in je eigen huis.

Drie is te gek

Škoda houdt duidelijk van keuzemogelijkheden. Er zijn nu drie verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar: Essence, Selection en Monte Carlo. Er zijn dus zes verschillende designcombinaties mogelijk, afhankelijk van je smaak en budget. Elke nieuwe Scala en Kamiq is standaard uitgerust met een 8 inch digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst 8,25 inch Škoda Infotainment Display. Het is bijna alsof Škoda wil dat je in je auto woont.

Conclusie

Of je nu houdt van het stoere, ruige uiterlijk van de Kamiq of de dynamische, verfijnde look van de Scala, er is geen ontkennen aan dat Škoda uitstekend werk heeft verricht bij het updaten van hun modellen. Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe auto en je wilt iets dat stijlvol, veilig, duurzaam en technologisch geavanceerd is, dan zijn de vernieuwde Scala of Kamiq misschien wel iets voor jou.

Mobiele versie afsluiten