iCar autonieuws

Pininfarina B95: ’s Werelds Eerste Elektrische Hyper Barchetta

Automobili Pininfarina heeft een opwindend nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis geopend met de introductie van de werelds eerste volledig elektrische, open hyper Barchetta – de adembenemende nieuwe B95. De B95 markeert een keerpunt in de automotive-industrie en belooft een adembenemende ritervaring die het hart van elke liefhebber sneller zal doen kloppen.

Geboren uit de PURA Vision, een ontwerpconcept dat is bedacht, ontworpen en ontwikkeld in Italië door Automobili Pininfarina’s familie van interne experts, is de B95 een combinatie van tijdloze PURA-ontwerpelementen en technische meesterschap. Met slechts tien exemplaren die op maat worden gemaakt voor verzamelaars wereldwijd, is exclusiviteit gegarandeerd. De prijs voor deze uitzonderlijke hyper Barchetta begint bij € 4,4 miljoen.

De B95 is niet alleen snel en krachtig maar biedt ook een unieke rijervaring dankzij ’s werelds eerste verstelbare dubbele aëroschermen, die het elegante ontwerp van de B95 behouden en tegelijkertijd de inzittenden beschermen. Deze innovatieve functie tilt de open rijervaring van de Barchetta naar een geheel nieuw niveau.

Dit meesterwerk op het gebied van design en technologie wordt aangedreven door dezelfde geavanceerde aandrijflijn die adembenemende prestaties levert in de Battista hyper GT, maar met een unieke afstemming voor zo’n uniek voertuig. De B95 accelereert van 0-60 mph in minder dan 2 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 300 km/u. Met een 120 kWh lithium-ionbatterij die een piekvermogen van 1400 kW (1900 PS) levert en vier onafhankelijke high-performance elektromotoren die elk een wiel aandrijven, biedt de B95 een ongeëvenaarde combinatie van snelheid, kracht en wendbaarheid.

“We wilden van de B95 veel meer maken dan een elektrische hyper Barchetta. We hebben de nieuwste technologie geselecteerd om er een voertuig van te maken dat mensen graag willen bezitten, en ook een opwindende plek om te zijn”, zegt Andrea Crespi, Chief Technical Officer van Automobili Pininfarina.

De naam B95 is afgeleid van ‘B’ voor Barchetta en markeert het begin van de productie en levering aan klanten in 2025, ter gelegenheid van het 95-jarig jubileum van het legendarische ontwerphuis Pininfarina SpA.

De B95 is ontwikkeld met behulp van decennia aan ervaring en expertise door Automobili Pininfarina’s in-house familie van technische en productie-experts in Italië. Het werd bedacht, ontworpen en ontwikkeld in Italië en beschikt over geavanceerde technologieën die zijn ontwikkeld bij Automobili Pininfarina’s Digital Innovation Hub in Duitsland.

Elke B95 wordt met de hand gemaakt door een team van ambachtslieden in samenwerking met Pininfarina SpA in Cambiano, en wordt nauwkeurig samengesteld tussen het Automobili Pininfarina-ontwerpteam in Cambiano en individuele klanten, zodat geen twee hetzelfde zullen zijn.

“We zijn verheugd de uitzonderlijke B95 showcar te presenteren in Monterey. Onze samenwerking met Pininfarina SpA – een ontwerphuis met tientallen jaren ervaring in het creëren van unieke auto’s voor ’s werelds meest prestigieuze luxe merken – zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteit van uitvoering en we kijken uit naar onze voortdurende nauwe strategische samenwerking in de toekomst”, zegt Paolo Dellachà, Chief Executive Officer van Automobili Pininfarina.

De Automobili Pininfarina B95 is een waar kunstwerk, een staaltje van technisch vernuft en een blik in de toekomst van elektrische hypercars. Met slechts tien exemplaren in de maak, zal dit ongetwijfeld een van de meest gewilde voertuigen ter wereld worden.

Foto’s: Pininfarina

Mobiele versie afsluiten