iCar autonieuws

Thuis op het Podium: Benjamin Paque Schittert in de Rookies-Klasse

Het is een opwindende tijd voor de jonge ster in wording, Benjamin Paque. In de Porsche Mobil 1 Supercup, een bloedstollende serie van internationale autoraces, behaalde Paque een nieuw podium op zijn thuisgrond, met een opmerkelijke derde plaats in de Rookies-klasse. Maar, zoals vaak het geval is bij topsport, was er meer aan de hand dan alleen het eremetaal.

Een veelbelovende start, een onverwachte wending

Paque’s race begon voorspoedig, met een zesde tijd algemeen tijdens de vrije trainingen op vrijdag – de snelste tijd van alle rookies. De fans waren in vervoering en het leek erop dat een algemeen podium binnen handbereik was.

Echter, de kwalificatiesessie van zaterdag en de daaropvolgende discussie over ‘Track Limits’ zorgden voor een onverwachte wending. “Alleen al tijdens de vrije training op vrijdag waren er 343 meldingen van de baancommissarissen voor het overschrijden van de track limits”, zegt Benjamin. Na enkele strenge straffen en felle discussies stond Paque dertiende algemeen en derde bij de Rookies.

Het strijden tegen de odds

Ondanks de uitdagingen liet Benjamin Paque zich niet ontmoedigen. Zijn snelheid en vaardigheid achter het stuur van de #12 Porsche 992 GT3 Cup waren duidelijk zichtbaar tijdens de race, en hij werkte zich op tot de twaalfde plaats algemeen – goed voor een derde plaats bij de Rookies.

Maar zoals elke topsporter weet, kunnen de omstandigheden snel veranderen. In de voorlaatste ronde begon het te regenen, wat zorgde voor extra spanning en onvoorspelbaarheid. “Ik remde voorzichtig, ondanks de omstandigheden, en kwam er zonder problemen doorheen,” herinnert Paque zich. Helaas werd de race op dat moment afgevlagd vanwege de weersomstandigheden, waardoor de uitslag van een ronde eerder werd gehandhaafd.

Reflectie en Vooruitkijken

Ondanks zijn podiumplaats uitte Benjamin zijn teleurstelling over het verloop van het weekend. “Ik zat goed in het ritme en zonder het schrappen van mijn chrono, waar ik mij tegen blijf verzetten, was ik als vierde kunnen starten. Dan spreek je een andere taal,” zegt hij.

Maar zoals het een ware kampioen betaamt, kijkt Paque al snel vooruit. “Ik ga onthouden dat ik de snelheid had en dat bleek tijdens de kwalificaties en de race.”

Benjamin Paque maakt zich op voor een razendsnelle terugkeer op de baan over een paar weken in de Porsche Carrera Cup Benelux. Daarna gaat hij naar Zandvoort en Monza om het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup af te sluiten. Het belooft nog een spannend seizoen te worden en we zijn benieuwd naar de prestaties van deze sterke nieuwkomer in de autosportwereld. Houd hem in de gaten!

Foto’s: R.I.P. de Coster

Mobiele versie afsluiten