iCar autonieuws

Titel: Maserati’s Krachtigste Baan-Only Auto onthuld: de Maserati MCXtrema

De Italiaanse automaker Maserati heeft op 1 augustus 2023 een buitengewone aankondiging gedaan: de introductie van hun meest krachtige en buitengewone circuitauto, de Maserati MCXtrema. De naam van dit voertuig belichaamt de verstorende kracht van een 730 pk raceauto, die niet goedgekeurd is om op de openbare weg te rijden.

Het Geheime Project24

Oorspronkelijk was dit unieke voertuig bekend als ‘Project24’. Maar nu, met zijn officiële naam, brengt het een ode aan de Maserati MC20 basismodel – het “eerste van zijn soort”, een supersportwagen volledig gemaakt in Italië die het begin van een nieuw tijdperk voor het merk heeft gemarkeerd. Het eert tevens het sterke erfgoed van Maserati Corse, samen met het concept van het extreme, wat de superlatieve ziel van dit opmerkelijke vierwieler wonder oproept.

De Unieke Visie Achter de MCXtrema

Het concept achter dit unieke product – waarvan slechts 62 voertuigen wereldwijd geproduceerd zijn en die al uitverkocht zijn – is het idee van het ontketenen van een waar racebeest. De MCXtrema is iets anders en verstorends vergeleken met alles wat er eerder is gedaan.

Dit voertuig is gewijd aan de excellentie van heren coureurs en racewagenliefhebbers. Het is ontworpen om te imponeren en passie voor extreme races aan te wakkeren. De MCXtrema is klaar om de circuits over de hele wereld te veroveren in privétestsessies met zijn verfijnde ontwerp en verbluffende prestaties.

De Onthulling van de Maserati MCXtrema

De Maserati MCXtrema zal worden onthuld op The Quail op 18 augustus, tijdens de prestigieuze Monterey Car Week 2023. Racewagenenthousiasten en Maserati-liefhebbers kunnen nauwelijks wachten om dit beest in actie te zien en zijn ongeëvenaarde kracht en design te bewonderen. Deze circuitauto belooft een nieuw hoofdstuk in de autosport te schrijven, een die doordrenkt is met de passie, innovatie en de verstorende kracht die kenmerkend is voor Maserati.

De Maserati MCXtrema belichaamt de passie voor racen en de toewijding aan vakmanschap die het hart vormen van de Maserati-merkidentiteit. Hoewel we slechts een selecte groep gelukkige eigenaars zullen zien genieten van deze exclusieve machine, zullen de rest van ons toekijken met bewondering, anticiperend op de volgende geweldige prestatie van dit iconische Italiaanse automerk.

Mobiele versie afsluiten