iCar autonieuws

Volkswagen Bedrijfswagens onthult de California CONCEPT

Volkswagen Bedrijfswagens heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de presentatie van de California CONCEPT, 35 jaar na de première van de originele Volkswagen California kampeerbus. Het gloednieuwe studiemodel wordt voor het eerst gepresenteerd op de Caravan Salon in Düsseldorf, die loopt van 25 augustus tot 3 september. De productieversie van de California CONCEPT gaat in 2024 van start in Hannover.

De California CONCEPT is gebaseerd op de L2-versie van de Multivan en combineert dagelijks vervoer met de avontuurlijke vrijheid van een kampeerbus. Dankzij de plug-in hybride technologie biedt het voertuig een krachtige prestatie en een laag verbruik, met de mogelijkheid om volledig emissievrij en in stilte volledig elektrisch te rijden. Met een uitgebreide actieradius kunnen avonturiers vol vertrouwen de gebaande paden achter zich laten.

Bovendien introduceert de California CONCEPT de ‘Cali on Tour’-app, die het voertuig tot één van de meest geavanceerde in zijn soort maakt. Maar ondanks de technologische sprong vooruit, blijft de iconische hefdakfunctie van de California behouden, waardoor de kampeerbus in een handomdraai extra stahoogte krijgt.

De eerste California, onthuld in 1988 op de Caravan Salon, ging snel van een speciale uitvoering van de T3 Transporter naar een afzonderlijke modelreeks dankzij de combinatie van zijn aantrekkelijke prijs, slimme details en robuuste techniek. Met de introductie van de T4 in 1990, die de motor naar voren verplaatste en meer ruimte bood, profiteerde de California van de verandering en bouwde een aanzienlijke aanhang op.

Door de jaren heen hebben opeenvolgende modellen de grenzen verlegd op het gebied van reis- en kampeercomfort. De T5 California werd door velen gezien als het “Zwitserse zakmes” onder de kampeerbussen met zijn bed met lattenbodem in het hefdak, de opbergbare kampeerstoelen in de achterklep en de aan de schuifdeur bevestigde kampeertafel. De T6 bracht veiligheids- en rijhulpsystemen naar het model, waardoor de verkoop in 2017 een recordhoogte van 15.155 exemplaren bereikte.

De California 6.1 werd gelanceerd op 30 augustus 2019, met een innovatief touchscreen in de dakconsole voor bediening van verschillende belangrijke functies. In de California CONCEPT is deze dakconsole vervangen door een tabletformaat beeldscherm.

Met meer dan 260.000 gebouwde exemplaren over vier generaties heen, blijft de California een symbool voor avontuur en vrijheid. Met de onthulling van de California CONCEPT toont Volkswagen Bedrijfswagens de wereld hoe de volgende generatie van het avontuur eruitziet.

Mobiele versie afsluiten