iCar autonieuws

Kia in Juli 2023: SUV’s domineren de verkoop, Sportage wordt 30

Het lijkt erop dat Kia zichzelf feliciteert met een stuk taart in de vorm van een Sportage SUV. De automaker heeft onlangs aangekondigd dat het een verkooprecord heeft bereikt in juli 2023, met wereldwijde verkopen van 260.472 eenheden, een stijging van 0,8 procent vergeleken met vorig jaar. Dus trek die feesthoed maar vast uit de kast!

Buitenlandse verkoop zegeviert

Hoewel de zaken in het thuisland niet zo soepel verliepen, met een daling van 7,2 procent in de Koreaanse verkopen tot 47.424 eenheden, hield de internationale markt stand. De verkoop buiten Korea steeg met 2,1 procent tot 212.508 eenheden. Dit is vergelijkbaar met het voeren van een goede voetbalwedstrijd, waarbij je ondanks de tegenslagen in de eerste helft, in de tweede helft een comeback maakt.

SUV’s op de voorgrond

Het lijkt erop dat de SUV’s van Kia de show stelen, met de Sportage die een respectabele 42.382 eenheden verkoopt, gevolgd door de Seltos en de Sorento. Je zou kunnen zeggen dat Kia’s SUV’s de koningen van de verkoophitlijst zijn.

Bovendien vierde Kia onlangs het 30-jarige jubileum van hun populaire Sportage SUV met de lancering van een speciale 30th Anniversary Edition op de Koreaanse markt. Met meer dan zeven miljoen eenheden verkocht over vijf generaties, heeft de Sportage zijn plaats gevestigd als Kia’s best verkopende model wereldwijd sinds 2015.

De toekomst

Kia is van plan om hun verkoopmomentum voort te zetten met de lancering van nieuwe modellen in de tweede helft van 2023, zoals de nieuwe Sorento SUV, K5 sedan en Carnival MPV. Ze verwachten ook dat hun merkpropositie verder zal worden versterkt met de nieuwe EV9, het eerste elektrische vlaggenschip SUV van het bedrijf met drie zitrijen, dat binnenkort op de wereldmarkt zal worden uitgerold.

Het lijkt erop dat Kia in de toekomst veel te vieren zal hebben, en we zijn benieuwd naar hun volgende jubileum. Maak je maar vast klaar voor meer taart!

Mobiele versie afsluiten